GÖLHİSAR 4. KİTAP FUARI YOĞUN İLGİ

Gölhisar ilçesinde bu yıl dördüncüsü düzenlenen kitap fuarına kitapseverler yoğun ilgi gösteriyor.

Gölhisar Kaymakamlığının öncülüğünde Gölhisar Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Gölhisar’da 4. Kitap Fuarı açılışı gerçekleştirildi. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve 16 Şubat 2020 Pazar gününe kadar açık kalacak fuar boyunca ülkemizin ünlü yazarları Gölhisar’da kitapseverler ile buluşacak.

Burdur Öğrenci Kültür Merkezinin organizasyonu ile gerçekleşen 4. Gölhisar Kitap Fuarına 300 yayınevi toplamda 1 milyon kitap ile katılım sağlamıştır.

Kitap fuarı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Gölhisar Kaymakamı Mustafa Ünver Böke; “Soğuk bir Gölhisar gününde, gençlerimizin ve çocuklarımızın kitaplara olan ilgilerini gördükçe açıkçası içimiz ısındı. Bu iş için yola çıktığımızda yaklaşık 300 bin kitabı Gölhisarlılar ile buluşturmayı hedeflemiştik ama geldiğimiz noktada bugün yaklaşık 1 milyon kitap kıymetli Gölhisarlılar ile buluşuyor” dedi.

Kitap fuarının, Burdur Valiliği BİGEP Projesi kapsamında düzenlendiğini aktaran Kaymakam Böke, “Fuarımız ilimize, ilçemize ve bölgemize hayırlı olsun. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunarım” dedi.

Fuar açılışına katılan Burdur Ak Parti İl Başkanı Volkan Mengi yaptığı açıklamada; “bugün teşkilatımız ile beraber Gölhisar kitap fuarına katıldık. Fuarda emeği geçen kaymakamımız, Belediye Başkanımız, ilçe milli eğitim müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Gençleri kitapla buluşturmak çok güzel bir duygu olsa gerek. Medeniyetimizin filizi okumaktır. İnşallah kitapsever bu gençlerimiz ile beraber Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşarak, tekrardan medeniyetimizi filizlendirerek en üst seviyeye çıkaracağız” dedi.

1 milyon kitabın okurlar ile buluştuğu Gölhisar Kitap Fuarı için hayırlı olsun temennisinde bulunan Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, “İlçemizde bu tür kültürel ve sosyal faaliyetlere desteğimiz bundan sonrada devam edecektir. Bu fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen Gölhisar Kaymakamlığımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay fuar ile ilgili yaptığı açıklamada, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen kitap fuarına katılmaktan son derece mutluyum. Başarı, İzleme ve Geliştirme (BEKİP) projemiz kapsamında çok yönlü şekilde faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bu kitap fuarında projemizin önemli bir destekleyicisi olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimize gençlerimize örnek olması bakımından böylesi büyük bir kitap fuarının gerçekleşmesi son derece önemlidir. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” dedi.

Açılış törenine katılan protokol üyeleri daha sonra hep birlikte Gölhisar 4. Kitap Fuarı’nın açılış kurdelesini kestiler. 7 gün açık kalacak fuar boyunca yayınevleri tarafından getirtilecek yazarlar imza günlerin de kitapseverlerle buluşacak. Gölhisar Kapalı Spor Salonu’ndaki fuar boyunca, kitapseverler binlerce kitabı da indirimli olarak satın alma imkanı bulabilecekler. Kitap Fuarını gezen öğretmen ve öğrencilerde Gölhisar’da böylesine büyük ve kapsamlı bir kitap fuarının açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, fuarın açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Gölhisar 4. Kitap Fuarı açılış törenine ; Gölhisar Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Burdur Ak Parti İl Başkanı Volkan Mengi, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş, Yusufça Belediye Başkanı Hüseyin Özarslan, Gölhisar Ak Parti İlçe Başkanı Mevlüt Erdem, Gölhisar İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Hasyıldırım, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Belediye Meclis Üyeleri, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.