GÖLHİSAR DOĞALGAZ LİSANS BAŞVURUSU YAPILDI

Gölhisar halkının uzun süredir beklediği doğalgaz ile ilgili müjdeli haber nihayet bugün geldi.

GÖLHİSAR DOĞALGAZ LİSANS BAŞVURUSU YAPILDI

2014 yılından beri uğraşılan “Gölhisar Doğalgaz Hattının” Torosgaz bölge lisans dağıtım hattı kapsamına alınması hususunda ki çalışmalar sonuçlandı. Bu kapsamda Torosgaz, Gölhisar ve Yalvaç ilçelerinin dağıtım lisans kapsamına alınması hususunda Enerji Piyasaları Düzenleme Kuruluna(EPDK) gerekli başvuruyu yaptı.

Torosgaz’ın dağıtım bölgesinin genişletilmesi konusuyla EPDK’ya yaptığı başvuru yazısı şu şekildedir:

“Doğal gazın ülke genelinde yaygınlaştırılması hedefi doğrultusunda, mevcut doğal gaz dağıtım bölgeleri lisans kapsamı dışında kalan merkez nüfusu 10.000’in üzerindeki ilçelere doğal gaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla 22.02.2013 tarih ve 2013/4347 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına uygun olarak müracaat işlemlerini tamamlamış olan ve iletim hatları BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan/yapılacak olan,

a)      Isparta ili sınırları içerisinde yer alan YALVAÇ ilçesinin

b)      Burdur ili sınırları içerisinde yer alan GÖLHİSAR ilçesinin

Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin Dağıtım Bölgelerinin Genişletilmesi maddesine uygun olarak dağıtım lisansımızın kapsamına ISPARTA/YALVAÇ ilçesinin ve BURDUR/GÖLHİSAR ilçesinin dahil edilmesi hususunda, gereğini emir ve müsaadelerinize arz ederiz.

TOROSGAZ

Isparta Burdur Doğalgaz Dağıtım A.Ş.

11.10.2016 21:39