AVARE DERESİNDE KÖPRÜ YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

Gölhisar Belediyesi - DSİ işbirliği ile hazırlanan proje kapsamında Isparta Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü Cumhuriyet Caddesinde bulunan köprüyü yeniden inşa ediyor.

AVARE DERESİNDE KÖPRÜ YENİDEN İNŞA EDİLİYOR

Gölhisar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün vermiş olduğu bilgiye göre; üstyapı çalışmaları öncesi Belediyemiz hizmet binasının hemen yanındaki standart dışı köprünün ve Avare Deresinin yeniden düzenlenmesi adına hazırlanan proje kapsamında eski köprü yıkılarak, yeniden inşa ediliyor. Önceki yıllarda yapılan dere ıslah çalışmalarında yapılmayan ve uzunluğu 34 metre olan köprü çalışmaların ardından 65 metreye çıkarılacak. Isparta Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün finansörlüğünde gerçekleşen çalışmaların ardından,  derenin etrafında peyzaj ve düzenleme çalışmaları da yapılacak.

Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural yapılan çalışma ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İlçemizde başlatmış olduğumuz değişim ve yenileme çalışmalarımız her koldan devam etmektedir. Bu kapsamda, Avare Deresinin yeniden düzenlenmesi ve sosyal yaşam alanına dönüştürülmesi konusunda uzun süredir Isparta Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ile temaslarımız sürmekteydi. Bu çalışmaların neticesinde ilk etapta Bölge Müdürlüğümüz standartların dışında olan köprüde yenileme çalışmalarını başlattı. Bu çalışmanın amacı, geçmişte yapılan dere ıslah çalışmalarının ardından alçakta kalan köprünün, standartlara uygun hale getirilmesi ile birlikte yaşanabilecek  bir sel durumunda su baskınlarını önlemektir. İnşallah bu çalışmalar kısa sürede tamamlanarak, üstyapı çalışmalarımız öncesi hazır duruma gelecektir” dedi.

09.05.2017 18:36