GÖLHİSAR BELEDİYESİNDEN SOSYAL DUYARLILIK PROJESİ

Gölhisar Belediye Başkanlığının talebi doğrultusunda, Hayvan Dostları Derneği(HAYDOS), Dalaman Belediye Başkanlığı ve Ortaca Belediye Başkanlığının katkı ve destekleriyle Gölhisar’da sokak hayvanlarına yönelik kısırlaştırma, aşılama ve tedavi faaliyetleri başlatıldı.

GÖLHİSAR BELEDİYESİNDEN SOSYAL DUYARLILIK PROJESİ

Proje kapsamında sokaktan hayvan ambulansı ile toplanan köpekler, tedavileri yapıldıktan sonra uzman veteriner hekimler tarafından kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinin ardından doğaya tekrardan salınıyor. Ayrıca sokak hayvanlarının dışında vatandaşlar evcil hayvanlarını getirerek aşılama ve tedavilerini yaptırabiliyorlar.

Gölhisar Belediye Başkanı Dr. Ramazan Canural yaptığı basın açıklamasında, Gölhisar Belediye Başkanlığı olarak, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılarının yapılması ve kulaklarına küpe takılarak tekrardan doğal ortama salını verilmesi gibi güzel bir çalışmanın içinde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Başkan Canural “ Bu çalışmalar ile birlikte sokaklarımızda, caddelerimizde bulunan sokak hayvanları daha sağlıklı ve kontrollü bir şekilde hayatlarını devam ettirebilecekler. Çünkü onlarda diğer canlılar gibi doğayı en iyi şekilde kullanma hakkına sahiptirler. Vatandaşlarımızdan ricamız, Belediyemiz olarak, sokaklarımıza koymuş olduğumuz yem ve su kaplarına sahip çıkmalarıdır” dedi.

Başkan Canural, bu projenin gerçekleşmesinde emek ve destekleri olan , Dalaman Belediye Başkanlığına, Ortaca Belediye Başkanlığına ve HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen’e teşekkür etti.

Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelen, sokak hayvanları sıkıntısının,  bir sorun olmadığını belirtti.

Dağdelen; “Belediye Başkanımız Dr. Ramazan Canural ile irtibata geçerek, gönüllü olarak ilçenizde sokak hayvanları ile ilgili bir çalışma yapmak istediğimizi söyledik ve kendisi kabul edince bizde ekibimizle birlikte çalışmalara başladık. Başkanımıza ve ekibine bizim çalışmalarımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Çünkü bazı bölgelerde bu tür çalışmalar yapmak istiyoruz ama çeşitli engellemeler ile karşılıyoruz. Gölhisar’a gelirken çeşitli ön yargılarla geldik ama sokak hayvanları için beklediğimizin üstünde bir çalışma ile karşılaştık. Buna örnek olarak sokaklara belediye tarafından konulan yem ve su kaplarını gösterebileceğimiz gibi barınağın kapısının sürekli açık olduğunu gördük” dedi.

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen, sessiz dostlarımız için bu tür projelerin oluşmasında bizlere desteklerini esirgemeyen tüm hayvan dostlarına teşekkürlerini iletti.

Ayrıca proje kapsamında, halkın sokak hayvanlarının bakımlarına yönelik farkındalığını arttırmak amacı ile pankartlar asılarak, vatandaşlar duyarlı olmaya davet edildi.

25.07.2017 14:10