GÖLHİSAR'IMIZA BÜYÜK MÜJDE

“KİBYRA ANTİK KENTİNE 1 MİLYON 104 BİN TL ÖDENEK ”

AK Parti Burdur Milletvekillerimiz Bayram Özçelik ve Yasin Uğur Kibyra Antik Kentinde devam eden Örenyeri çevre düzenlemesi için ek ödenek çıktığını açıkladılar.

Gölhisar İlçemiz Kibyra Antik Kenti Çevre Düzenlemesi çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından başlatılmıştı. Bu çalışmalar kapsamında giriş kontrol ve bilet satış ünitesi, turnikeler, hediyelik eşya, yöresel ürünlerin yer alacağı satış alanları, kafe ve idari ofis birimleri, tuvaletler, çok amaçlı salon, kafeterya, gezi yolları, seyir terası, oturma bankı, çöp kutusu vb. çevre donatı mobilyaları, çevre ihata sistemi ile çevre aydınlatma ve kameralı güvenlik sistemi yerleri yapımı gerçekleşmektedir.

Ak Parti Genel Başkan Vekilimiz, Eniştemiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un ilçemiz ziyaretinde de müjdesini verdiği 1.104.000,00 TL tutarındaki ek ödenek, Kültür ve Turizm Bakanlığımız Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzle yapılan görüşmeler neticesinde 2019 Mali Yatırım Programı kapsamında aktarılmıştır.

Bu ödeneğin çıkmasında büyük katkı sağlayan Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a, AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a, değerli eşleri Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş’a, Burdur Ak Parti Milletvekillerimiz Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ile Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yakup Harmanda’ya Gölhisarlı hemşerilerimiz adına teşekkür ederiz.

16.04.2019 07:10