15 TEMMUZ KAHRAMANLARI GÖLHİSAR’DA ANILDI

İlçemizde 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi ve Şehitleri Anma Programı, Gölhisar Kaymakamı Mustafa Ünver BÖKE, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim SERTBAŞ, Yusufça Belediye Başkanı Hüseyin ÖZARSLAN, Gölhisar İlçe Jandarma Komutanı Vedat Çolak, Gölhisar Emniyet Müdürü Veli Karakaya, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla korona virüs salgını nedeni ile sosyal mesafe kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi.

İlçe Müftülüğünce Gölhisar Merkez Camiinde öğle namazından önce saat 13.30 da Mevlit ve Hatim tertip edildi. Öğle namazından sonra; Kaymakam Mustafa Ünver BÖKE, Belediye Başkanı İbrahim SERTBAŞ, Gölhisar İlçe Jandarma Komutanı, Gölhisar Emniyet Müdürü, şehit yakınları, gaziler ve kurum amirlerinin katılımıyla ilçemizdeki şehit kabirleri ziyaret edildi ve burada Kur’an’ı kerim tilaveti ve dua edildi.

Program, saat 21.30'da Cumhuriyet Meydanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından mehteran konseri ile devam etti. İlçe Müftüsü ve ekibinin hazırladığı Kur’an tilaveti, ilahiler ve dua edilen programda, Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim SERTBAŞ ve Sayın Kaymakamımız Mustafa Ünver BÖKE konuşma yaptı. Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş yaptığı konuşmada; “ öncelikle istiklal ve istikbal mücadelemizin kahramanları aziz şehitlerimizi rahmetle, yaralarını bir istiklal madalyası gibi şerefle taşıyan gazilerimizi de her daim minnet ve şükranla anıyorum.

Başkan Sertbaş konuşmasının devamında; “tarihe altın harflerle yazılan ve milletimizin şeref günü olan 15 temmuz destanını unutmadık, unutturmayacağız. masum vatandaşların üzerine sürülen tankı durdurmak için tankın eksozuna tişörtünü çıkarıp tıkayan kahraman Mehmet kardeşimizi, canını vatanı uğruna hiçe sayarak tankların önüne gözünü kırpmadan yatan metin kardeşimizi, hafriyat kamyonuyla mahallesindeki kadınları taksim meydanına taşıyan Şerife bacımızı ve daha nicelerini unutmadık ve unutturmayacağız. Rabbim her birinden ayrı ayrı razı olsun” dedi.

Gölhisar Kaymakamı Mustafa Ünver BÖKE ise yaptığı konuşmada, “ Tarihi anlı, şanlı zaferlerle dolu ülkemizin tarihine maalesef 15 Temmuz bir kara leke olarak kazılmıştır. FETO terör örgütü ve buna destek veren iç ve dış güçler topyekûn ülkemizi, sadece siyasi görüşümüze ya da iktidarımızı değil, Milletimizi, Vatanımızı, Bayrağımızı, Ezanımızı, Birliğimizi, Dirliğimizi, Demokrasimizi hedef almışlardır. Ülkemiz çok değişik safhalardan geçmiş, çok darbeler görmüştür. Ancak, hiçbir tanesinde TBMM bombalanmamıştır, kendi uçağıyla, kendi silahıyla, kendi mermisi ile vurulmamıştır. O gün orada bulunanlar tüm milletin seçtikleri her siyasi görüşü temsil eden tüm milletin vekilleriydi. Bu millet tankın karşısına, uçakların altına, mermilerin karşısına göğsünü siper eden 249 şehidini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Ömer Halis Demir’leri, Taksimde kamyonetiyle insan taşıyan Şerife Bacıları, tankın egzozuna tişörtünü tıkayanları unutmayacaktır. Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, Dumlupınar’da destan yazdığımız gibi, vatan söz konusu olduğu zaman yine, 15 Temmuz’da olduğu gibi emniyet ve silahlı kuvvetler içerisinde bu oyuna gelmeyen şanlı mensuplarla birlikte bu tür planları her zaman boşa çıkarmıştır. Bizlerin bu oyunları iyi görmesi, kendimize çeki düzen vermemiz, yaşananlardan ders çıkarıp bizden sonraki nesillere de en güzel şekilde aktarmamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal ATATÜRK, 249 Şehidimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazi ve şehitlerimize minnet duygularımı sunuyorum. Tekrar 15 Temmuzların yaşanmaması temennisiyle, şahsım ve ilçem adına bu güzide topluluğa 15 Temmuz’un seneyi devriyesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına katılım ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi

Konuşmanın ardından sinevizyondan 15 Temmuz belgeseli izlendi. Programda salaların okunmasının ardından demokrasi nöbetine geçildi. Sabah namazı öncesi salaların okunması ile birlikte program sona erdi.