Facebook'ta Paylaş

YOĞUN TİPİDE YAYLAYA HAYVANLAR İÇİN YEM BIRAKTILAR

Ülkemizin birçok yerinde yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulma sıkıntısı çeken yabani hayvanlara yönelik düzenli bir şekilde yem bırakma faaliyetleri yürütülmektedir.

Gölhisar ilçesi Böğredelik Yaylası mevkiinde yoğun kar yağışı sonrası yiyecek bulma sıkıntısı çeken yabani hayvanlar için yaşam alanlarına protokol üyelerinin de katılımıyla yiyecek bırakıldı.

Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, Orman İşletme Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Avcılar ve Atıcılar Kulübü ve hayvan dostu gönüllülerden oluşan bir grup yoğun tipi altında 80 santimetre kar kalınlığına ulaşan Böğrüdelik Yaylası Mevkiinde ağaçların altına, getirdikleri yem, saman, sebze, meyve ve etleri bıraktılar.

Faaliyet ile ilgili açıklamalarda bulunan Gölhisar Kaymakamı Kadir Ulusoy; "kurum temsilcilerimiz ve gönüllülerimiz ile birlikte bu zorlu kış şartlarında yaşayan hayvanlarımızın gıda gereksinimlerini karşılamak için Böğrüdelik Yayla’sına yem bıraktık. İnşallah hayvanlarımız bu kışı sağ salim en iyi şekilde atlatırlar" dedi.

Gölhisar Belediye Başkanı İbrahim Sertbaş ise yaptığı açıklamada; “hayvan dostu gönüllülerimiz ile birlikte yabani hayvanlarımıza bugün burada yiyecek bıraktık. Bu esnada yanımıza gelen bir çoban köpeğinin karnını doyurduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Ayrıca bugün burada bu faaliyete eşlik eden avcılarımızı da tebrik ediyorum” dedi.

Gölhisar Doğa koruma ve Milli Parklar Şefi Harun Ekinci yaptığı konuşmada, “bugün gerçekten önemli bir gün. Protokol üyelerimiz ile birlikte doğada bu zor şartlarda yaşayan hayvanlarımıza yem bıraktık. Bu faaliyet için bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gölhisar Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Ömer Acar ise yaptığı açıklamada, “ Avcılarımızdan ricamız, hayvanlarımızı avlamayı bildiğimiz kadar, onları bu zor kış şartlarında beslemeyi de unutmayalım. Sürdürülebilir avcılık için bu zor günlerde mutlaka bu faaliyetlerde bulunalım” dedi.

BELEDİYE BASIN MERKEZİ